Skadeprocessen


Gör skadeanmälan direkt i mobilen
Som Volviakund behöver du inte åka till verkstaden för att visa upp en skada på bilen och få den besiktigad. Allt du behöver för enkel och snabb skadeservice samlat i din mobil. Råkar du ut för en skada på bilen har du stor nytta av vår app. Den är fylld med smarta funktioner och information som förenklar din skadeservice.

> Läs mer

Detta krävs efter en bilolycka
Det krävs alltid en polisrapport när du har råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse. Du kan ta med dig en kopia av polisanmälan in till oss så kan vi hjälpa vi dig att fylla i en anmälan.

Bärgning
Du kan bärga bilen direkt till oss om bilen inte är i körbart eller trafiksäkert skick. För att verkstaden ska kunna påbörja reperationen behöver du först skicka in din skadeanmälan till försäkringsbolaget. Du kan ofta anmäla mindre bilskador direkt till försäkringsbolaget.

Skadebesiktning
En skadebesiktning måste göras innan bilen kan repareras. Skadeanmälan, försäkringsbrev eller någon annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag måste du ha med dig när du kommer in med din bil för skadebesiktning. Innan vi ger dig en offert kontrollerar och fotograferar vi bilens skador.

Reparation
När skadebesiktningen är gjord, görs en skadevärdering. Fotografier sänds sedan till försäkringsbolaget för värdering. Vi beställer reservdelar och tillbehör när svaret har kommit, samt planerar in din bil för reparation eller lackering. Upptäcks ytterligare skador under reparationens gång, kontaktar vi dig för en avstämning innan eventuell åtgärd.


Skadad vindruta

Har du fått ett stenskott eller behöver byta vindruta? Vi lagar ditt stenskotte om det går annars byter vi till en ny. 

Bra att veta är att på nyare bilar innehåller vindrutan antenn, kamera, laser och är en viktig del av säkerhetssystemen. Därifrån styrs bland annat funktionerna bakom trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation. Om din bil är utrustad med kamera och laser är det helt nödvändigt att vindrutan byts hos oss som är auktoriserad. Rutan måste ersätts med en originalruta och kalibreras för att bilen ska bibehålla de egenskaper som den är utrustad med.

När ska vindrutan lagas?
Om du fått ett stenskott i den gröna zonen kan rutan lagas. Sitter skadan i de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet gör verkstaden en bedömning från fall till fall vilket som är den säkraste lösningen.

Vid glasskada:
 Kontakta vår verkstad för att laga eller byta rutan. En skada på glastaket kan ersättas via vagnskadeförsäkringen eller vagnskadegarantin.
 Självrisken är 100 kr när du lagar rutan hos oss som är en auktoriserad verkstad. Vid byte av glasruta är självrisken 1 600 kr.
 Ladda ner och skriv ut skadeanmälan, fyll i den och ta med den till verkstaden.
 Om du har frågor om glasskador – ring oss!> Läs mer

Övriga skador

Hos oss finns resurserna som behövs för att din bil skall bli som ny igen om olyckan har varit framme. Vi fixar små bucklor och mindre repor på ett enkelt och proffsigt sätt. Bilen blir oftast klar samma dag.

Små bucklor
Här finns det specialutbildade tekniker som kan ta hand om dina små och irriterande bucklor. Till sin hjälp har de en omfattande sats med sinnrika specialverktyg och metoder.

Fördelar:
Bilen ser fräsch och fin ut igen.
 Kostar oftast klart under försäkringens självrisk. Ingen påverkan på bonus.
 Arbetet kvalitetssäkras med bl.a. lackförsegling så bilen håller sin fräschör länge.
 Reparationen är oftast klar samma dag.

Repor
Billackering behöver en genomarbetad metodik och, inte minst, en specialutbildad och erfaren lacktekniker. Där har du orsakerna till det perfekta resultatet.

Fördelar:
 Mycket noggrant underarbete för lång hållbarhet.
 Perfekt färg, även om din bil är några år.
 Kostar oftast klart under försäkringens självrisk. Ingen påverkan på bonus.
 Kvalitetssäkring i varje steg.
 Du lämnar och hämtar oftast samma dag.
 > Läs mer