Service av Volvo, Renualt och Dacia 

Hos Bil Bengtsson kan du boka bilservice och bilreparation för din Volvo, Renault eller Dacia. Ring din personliga servicetekniker att boka servicetid eller använd vår internetbokning

Våra servicetekniker är specialutbildade och tar väl hand om din bil. När du beställer en service hos oss har du alltid en servicegaranti och vi använder alltid originaldelar. Välj vilken ort som passar dig bäst; vi finns i Ystad, Sjöbo och Simrishamn.

Serviceavtal  

Serva din bil hos oss i
Ystad, Sjöbo eller Simrishamn!

 

 

Serviceavtal

Service till en fast månadskostnad

Försäkra dig om att din bil är eftertraktad den dagen du ska sälja den. En bil som är servad i tid av specialister värderas högt. Serviceavtal är både enkelt och ekonomiskt. För att teckna ett serviceavtal behöver du ha ett Volvokort eftersom betalning av avtalet sker via det. Volvokort kan du teckna på plats hos oss.

Du betalar en fast månadskostnad under avtalsperioden 24 eller 36 månader. Priset baseras på bilmodell och din årliga körsträcka. Om verklig körsträcka avviker från avtalad sker en justering efter verkstadsbesök där priset höjs vid övermil och sänks vid undermil. För tiden som gått fram till justeringen sker en retroaktiv debitering alt. kreditering. Efter avtalsperioden kan du förnya avtalet ett år i taget med nytt pris (max 45 000 mil).

 

Vad ingår i ett serviceavtal?

 Serviceavtal täcker kostnaderna för Original Service i enlighet med Volvo, Renault och Dacias rekommendationer (1 år eller 2000 alt. 3000 mil). 
 Uppdatering av senaste mjukvaran för t.ex. motor, klimatanläggning och förarinformation
 Byte av motorolja/oljefilter/packning
 Slitagekontroller
 Funktionalitetskontroller
 Säkerhetskontroller
 Milbundna intervalltillägg (t.ex. kupéfilter, tändstift, luftfilter, kamaxelrem)

Välkommen in för mer information.

 

Vill du teckna ett serviceavtal?

Kontakta din säljare eller personliga servicetekniker så hjälper de dig. 

AC Reparation & Felsökning
/ AC-service

 

Undvik dyra reparationer genom att serva AC systemet regelbundet. En fungerande AC (Air Condition) är ett måste i din bil, inte minst under de varmaste sommarmånaderna. Bil klimatet (värme, kyla och ventilation) är en viktig del av ditt bil liv. Visste du att klimatanläggningar kan börja läcka om de används för sällan? Minst en gång per månad är rekommendationen. Har din AC i bilen slutat fungera eller fått sämre effekt?

Kontakta din Personliga servicetekniker eller boka en tid så hjälper vi dig.

Boka tid online


AC-rengöring

Att rengöra luftkonditioneringen (AC) med jämna mellanrum är av större betydelse än vad man tror. Särskilt viktigt är det att ha ordning på den biten om du har husdjur eller småbarn, de är känsligare än oss vuxna. Det samlas lätt fukt, damm och bakterier i systemet och bakterierna sprider sig sedan via luften som cirkulerar i bilen samtidigt som man måste tänka på att det kan bli riktigt varmt i bilen.

Hur ofta och när ska man se över sin AC?

Som riktlinje rekommenderar vi på Bil Bengtsson att rengöra luftkonditioneringen en gång om året. Står din bil ofta parkerad utomhus eller kör du ofta kortare sträckor påverkas luftkonditioneringen mer och smuts och bakterier kan lättare komma in i systemet, därför behöver man då se över AC:n med tätare mellanrum. 

Vid rengöring av luftkonditioneringssystemet elimineras bakterier, pollen, damm och nikotin vilket i sin tur minskar risken för allergiska besvär. Upplever du obehagliga lukter i kupén eller kan vi även hjälpa att avlägsna dessa så bilen känns fräsch igen. När vi rengör din luftkonditionering använder vi endast produkter som är skonsamma för miljön. Beställ en AC-rengöring hos Bil Bengtsson idag!

Hur ofta ska man göra en AC-service och varför?

Dagens AC-system ska kontinuerligt servas hos certifierad verkstad där köldmediemängd töms, vägs och renas för att sedan återfyllas. Vi rekommenderar att du gör en AC-service med 24 månaders intervall. AC-system tappar cirka 5-8% köldmedia/år och denna förlust gör att kompressorn får arbeta hårdare och oftare för att uppnå samma effekt vilket på längre sikt kan skapa kompressorhaveri. Dessutom ökar bilens bränsleförbrukning och motoreffekten påverkas negativt. Att regelbundet göra en AC-service, gärna i samband med din vanliga service, gör att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

Är min AC igång under vintern?

Många moderna AC-system har defrosterfunktion som gör att systemet även startas på vintern. För att snabbt ta bort fukt och få torr varm luft på vindrutan startar fordonets AC kompressor, denna funktion används året runt. Är bilen utrustad med elektronisk klimatanläggning måste AC-systemet fungera för att hela anläggningen ska fungera.

Kommer min AC att fungera som den ska efter en AC-service?

Oftast räcker det med en AC-service för att systemet ska fungera som det ska igen. Men om det finns läckage i systemet eller om någon del slutat fungera kommer du även att behöva byta ut dessa reservdelar för att AC:n ska fungera igen. Om vi upptäcker att någon del slutat fungera, eller om vi behöver felsöka vidare för läckage kontaktar vi dig med kostnadsförslag för reparationen som inte ingår i själva servicekostnaden. En AC-service garanterar inte att bilens AC kommer att fungera fullt ut, men rekommenderas som ett första steg och är i de flesta fall tillräckligt för att få AC:n att fungera som den ska igen.

Detta ingår i vår AC-service:

  • Tömning, rening, torkning samt påfyllning av gas.
  • Kontroll av täthet
  • Kontroll av kompressorns funktion
  • Prestandaprov

Vid läckage tillkommer kostnad för vidare felsökning och kompletterande kylmedia.

 

Bilmärken

Serviceavtal kan tecknas för nya och begagnade personbilar med märkena Volvo, Renault eller Dacia. Avtalet kan gälla till dess bilen har rullat 45 000 mil. Avtalet upphör automatiskt vid ägarbyte eller passerad maxgräns vad gäller ålder eller mil.